Website klaar voor de toekomst?
medico che stagione 7 rilascio di dvd http://pilloleitalia.net/acquistare-nolvadex/ Wells fargo tasso d'interesse conto di risparmio

Uw website: Responsive, Retina Ready en gebouwd in een CMS?

Is uw website klaar voor de toekomst?website

Door het toenemende gebruik van internet op mobiele apparaten worden er steeds meer eisen aan een website gesteld. Een website moet tegenwoordig Responsive en Retina Ready zijn en steeds meer bedrijven willen dat de website gebouwd wordt in een CMS. Maar wat houdt dat nu allemaal in?

 

Responsive website

Nog maar een paar jaar geleden, toen we allemaal nog een 'normale' mobiele telefoon hadden waarmee we alleen konden bellen en sms-en en internet voor de meesten van ons alleen bereikbaar was via een desktop of laptop, werden websites voor het overgrote deel bekeken via apparaten die min of meer hetzelfde schermformaat hadden. Het was dus voldoende om een website er goed uit te laten zien op een scherm van 1024x768 pixels en ervoor te zorgen dat alles ook werkte op schermen met een iets lagere of iets hogere resolutie. Die tijd is voorbij.

 

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone of tablet en willen we overal en op elk moment online kunnen zijn. Steeds meer mensen internetten op hun mobiele apparaat en dan is het prettig als websites ook daarop goed te gebruiken zijn. Bij 'normale' websites wordt de website op een mobiel aparaat lineair verkleind totdat (bijna) de hele website op het kleinere scherm zichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker veel moet schuiven, vergroten en weer verkleinenom informatie te kunnen bekijken en dat is niet gebruikersvriendelijk. De oplossing daarvoor is responsive webdesign. Een responsive website past de layout van de website aan, aan de grootte van het scherm waarop hij wordt bekeken. Op een groot beeldscherm is er veel ruimte in de breedte waardoor er voldoende plek is voor een uitgebreide layout met teksten in meerdere kolommen en hier en daar een afbeelding naast de tekst. Wanneer de website echter wordt bezocht op een smartphone, wordt de layout automatisch aangepast. Lettergroottes worden bijvoorbeeld vergroot zodat alles nog goed leesbaar is, elementen worden onder elkaar geplaatst en er verschijnt in veel gevallen een zogenaamd mobiel menu. Dit alles zorgt ervoor dat de website op alle apparaten zo gebruikersvriendelijk mogelijk is.

 

Retina Ready

De term Retina Ready werd ge├»ntroduceerd door Apple toen zij de IPhone 4 op de markt brachten. De nieuwste Apple producten hebben schermen met een hoge resolutie waardoor afbeeldingen scherper getoond kunnen worden. Dit zijn de zogenaamde Retina schermen. Bij de bouw van een website werd tot nu toe alleen nog rekening gehouden met een resolutie van 72 dpi, omdat dit op de meeste beeldschermen genoeg is. De Retina schermen kunnen een resolutie aan tot rond 300 dpi. Op die schermen zien teksten en vectorafbeeldingen er haarscherp uit, maar afbeeldingen zijn vaak niet scherp. Een Retina scherm gebruikt namelijk meer pixels dan een normaal beeldscherm. De meeste afbeeldingen zijn geoptimaliseerd voor het web (72 dpi). Deze worden opgeblazen op een Retina scherm en daardoor dus vaag. Op dit moment zijn er relatief nog niet zoveel Retina schermen in gebruik, maar het zal niet lang duren voordat computers met Windows ook te combineren zijn met een Retina scherm en het gebruik gaat toenemen. Dat zorgt voor weer een nieuwe standaard in webdesign. Bij het bouwen van nieuwe websites wordt dus ook steeds meer rekening gehouden met Retina beeldschermen: afbeeldingen worden in verschillende groottes aangeboden zodat ze op alle schermen scherp tonen en de website 'Retina Ready' is.

 

CMS

CMS staat voor 'Content Management Systeem'. Hiermee kunt u uw website vrij eenvoudig zelf bijhouden, zonder dat u kennis hoeft te hebben van webdesign en programmeren. Er zijn veel verschillende content management systemen, maar Wordpress en Joomla! zijn zogenaamde open source content management systemen die veel gebruikt worden. Zowel in WordPress als in Joomla! is er sprake van een front-end (de website zoals u die ziet op uw scherm) en een back-end (de ontwikkelomgeving). In de back-end kunt u inloggen en zo pagina's aanmaken en aanpassen zonder dat u op de layout van de website zelf hoeft te letten. Wanneer u de pagina's publiceert, worden ze in de front-end getoond in de layout van de website.


Natuurlijk bouwt Nylson websites zowel responsive als Retina Ready en desgewenst in een CMS. Bel voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte: (024) 373 05 50.

Wilt u meer weten?

Laat hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.

Veiligheidscode